چنین موضوع جدیدی مستلزم تفاسیر حقوقی جمعی است و اکثر فتواها و کمیته های شرعی، برخورد با ارزهای دیجیتال رمزگذاری شده را حرمت می دانند، زیرا آنها فاقد عوامل تعیین کننده و کنترل قانونی پول هستند، بنابراین در چنین مصیبتی نباید به نظر فردی تکیه کرد. .
2- عدم تمایل کشورها و بانک های مرکزی آنها به پذیرش این ارزها نشان دهنده سوء ظن و عدم اعتماد آنها به آنها است و این که افراد در آنچه نه قانونی و نه مشروع است، تردید می کنند و ریسک نمی کنند.
3- عدم وجود نظر صحیح اقتصادی مبنی بر امکان سرمایه گذاری در این ارزها از طریق خرید، فروش و پس انداز، بلکه کارشناسان تاکید می کنند که این ارزها فقط حباب های موقتی هستند و انسان عاقل فریب حباب ها را نمی خورد زیرا به ناچار منفجر می شوند. و ناپدید شوند.
4- ابهامی که در مورد اکثر این ارزهای دیجیتال از نظر اینکه چه کسی پشت آنها ایستاده است، اندازه آنها و انگیزه های انتشار آنها می چرخد و برای جستجوی حقیقت در مورد شخصیت مخترع بیت کوین (ساتوشی ناکاموتو) کافی است. !
5- این ارزها نشان دهنده دارایی های واقعی نیستند، بلکه صرفاً اعداد الکترونیکی در فضای اینترنت هستند که توسط اشخاص ناشناس برای اهداف نامعلوم مدیریت می شوند.
6- نبود مراجع نظارتی و قانونی برای حمایت از دلالان این ارزها که دلالان را در معرض خطر و کلاهبرداری زیادی قرار می دهد.
7- نوسانات زیاد در قیمت این ارزها، مثلاً ارز (بیت کوین) قیمت آن در دسامبر 2020 (28000 دلار) بود، سپس در مارس 2021 به (60000 دلار) رسید، سپس در ژوئن 2021 کاهش یافت. نزدیک به (34000 دلار) و سپس دوباره افزایش یافت در اکتبر 2021 پس از میلاد از (60000 دلار) گذشت و این نوسان دیوانه کننده فراز و نشیب هیچ توضیح منطقی یا تحلیل اقتصادی قابل قبولی ندارد، بلکه بیشتر شبیه یک باشگاه قمار بزرگ است.
8- تاثیر منفی مبادلات این ارزها بر اقتصاد کشورها به ویژه در بعد تورم، زیرا مشخص است که افزایش حجم پول یکی از عوامل اصلی تورم است و این ارزهای دیجیتالی قانونی را از بین می برند. ارزهایی که باعث شوک های تورمی می شوند.
9- این ارزها در پولشویی های مشکوک و معاملات غیرقانونی نقش دارند و ردیابی اخبار حملات امنیتی در کشورهای غربی برای دست اندرکاران این امر کافی است.
10- تأثیر منفی در بعد روانی، بنابراین در می یابیم که شخصی که وارد دنیای این ارزها می شود به اضطراب و ترس مشکوک است و رویاهای خود را بر روی آرزوهای دروغین بنا می کند و در گذشته گفته می شد: از تکیه بر حذر باشید. نطفه، زیرا کالای گوشه ها (یعنی احمق ها) است!
هفته نامه عاشقان هلند، سردبیر جعفر الخابوری